Tiilikaton pinnoitus raudanlujalta ammattilaiselta

Tiilikaton pinnoitus on Väriympyrän erikoisalaa. Meillä on takana yli 700 pinnoitettua tiilikattoa. Varaa alta aika ilmaiseen kartoituskäyntiin, niin huolletaan myös sinun tiilikattosi kuntoon.

Tiilikaton pinnoituksen pesuvaihe rivitaloyhtiön katolla.

TIILIKATON PINNOITUS TALOYHTIÖILLE JA OMAKOTITALOILLE​

Huolettomampaa asumista vuosiksi eteenpäin

Väriympyrä on varma ja luotettava tiilikattojen pinnoittaja taloyhtiöille ja omakotitaloille. Taloyhtiökohteissa voimme toteuttaa isonkin kohteen tiilikaton pinnoituksen sovitussa määräajassa, kun työmaalla on riittävästi osaavia ja ripeitä työntekijöitä. Pidämme aina kiinni sovituista aikatauluista.

Tiilikaton pinnoitus suojaa sään vaihtelulta ja antaa katolle
lisää käyttöikää.

Miksi tiilikaton pinnoitus kannattaa tehdä?

Tiilikaton pinnoitus lisää kattosi käyttöikää kymmenillä vuosilla

Tiilen pinnoite kuluu ajan saatossa pakkasen ja vaihtelevan kosteusrasituksen johdosta. Pinnoitteen kuluessa siihen alkaa kertyä myös kasvustoa, joka ajan saatossa rapauttaa tiiltä. Pitkään jatkuen tämä voi aiheuttaa sen, että tiilikate ei pidä vettä. Tiilikatolta on myös voinut haljeta yksittäisiä tiiliä.

Oikeaan aikaan tehtävä tiilikaton pinnoitus on tiilikaton huoltotoimenpide, jolla tiilikatto saa lisää ikää jopa kymmeniä vuosia. Urakka sisältää aina tiilikaton pesun ja pinnoituksen. Tiilikatto pestään ja käsitellään kasvustontorjunta-aineella, jonka jälkeen katto pinnoitetaan. Tiilikaton maalaus pinnoittamalla antaa katolle uuden suojaavan maalipinnan, jolloin katto kestää taas pakkasta ja on myös uudenveroinen ulkonäöltään. Pinnoitusurakan yhteydessä vaihdetaan myös rikkoutuneet tiilet uusiin.

Oikein huollettuna tiilikatto kestää kymmeniä vuosia. Oikea-aikainen tiilikaton pinnoitus tekee kattoremontin tarpeettomaksi, sillä uusi pinta suojaa tiiltä kulumiselta, eikä tiilikate pääse näin haurastumaan. 

Tässäkin asiassa tärkeää on ennakointi: Tiilikaton pinnoitus kannattaa tehdä mieluummin liian ajoissa, kuin liian myöhään. Jos tiilikatto on yli 10 vuotta vanha, kannattaa sen kunto ja pinnoitustarve tarkistaa.

Tiilien reunojen maalaus.

Muista hyödyntää kotitalousvähennys

Tiilikaton pinnoitus on kotitalousvähennys kelpoista. Voit saada kotitalousvähennystä Väriympyrän ammattilaisten toteuttaman tiilikaton pinnoituksen arvonlisäverollisesta työn osuudesta jopa 40 prosenttia. Maksimivähennys henkilöä kohti on 2250€, jolloin pariskunnan saama kotitalousvähennys voi olla 4500€.

Tiilikaton pinnoituksen vaiheet

Tiilikaton pinnoitus on on tarkkaa työtä, jossa on tärkeää hoitaa pohjatyöt kunnolla. Hyvin tehdyt pohjatyöt varmistavat kestävän ja kauniin lopputuloksen. Tiilikaton maalaus, eli pinnoitusvaihe, on viimeinen työvaihe. Keskikokoisen omakotitalon tiilikaton pinnoitustyöhön kaikkine työvaiheineen menee yleensä noin 2-3 työpäivää. Talossa voi asua normaalisti työn ajan.

Tiilikaton kuntotarkastaja kiinnittämässä turvaköyttä.

1.

Maksuton kuntokartoitus

Tiilikaton kunto tarkastetaan huolellisella  kuntokartoituksella. Kuntokartoitus on maksuton.

Tiilikaton pinnoitus alkaa tiilikaton pesulla.

2.

Kohteen suojaus ja tiilikaton pesu

Työt aloitetaan kohteen suojauksella ja tiilikaton pesulla. Tiilikatto pestään korkeapainepesurilla, jolloin kaikki tiilen pintaan kertynyt lika irtoaa ja tiilen pinnasta saadaan puhdas tiilikaton maalausta varten. 

Mustat vaihdetut kattotiilet

3.

Rikkoutuneiden tiilien vaihto

Yleensä tiilikatolta löytyy joitakin rikkoutuneita tai haljenneita tiiliä. Tiilet vaihdetaan ehjiin ennen pinnoituksen aloittamista.  

 

Rännien ja kourujen pesu tiilikatolta käsin.

4.

Rännien ja vesikourujen puhdistus

Tiilikaton pesun yhteydessä myös rännit ja vesikourut puhdistetaan. Vuosien saatossa ränneihin kertyy lehtiä ja muuta roskaa, jotka voivat aiheuttaa hulevesien ohjautumiseen häiriöitä. 

Katon pinnoittaja levittää kasvuston torjunta-ainetta tiilikatolle.

5.

Kasvustontorjunta-aineen levittäminen

Pesun jälkeen katolle levitetään kasvustontorjunta-aine, joka estää sammalen ja muun kasvuston kasvamisen tiilikatolla.

Tiilikaton pinnoituksen tarkkamaalausvaihe. Reunapeltien maalaus.

6.

Tiilikaton pinnoitus

Tiilikatto pinnoitetaan aina kahteen kertaan parhaan ja kestävimmän lopputuloksen saavuttamiseksi. Räystästiilet ja muut tarkat kohdat tarkkamaalataan käsin telalla ja pensselillä, jotta varmistetaan siisti lopputulos. Isot pinnat maalataan korkeapaineruiskulla. Käytämme pinnoitteena Nowocoatin laadukkaita tuotteita.

Valmistunut tiilikatto ja kohteen lopputarkastus

7.

Loppusiivous ja -tarkastus

Kohteen valmistuttua suojaukset poistetaan ja ympäristö siistitään. Lopuksi valmistunut tiilikaton pinnoitus tarkastetaan vielä yhdessä asiakkaan kanssa.

Väriympyrän huoltomies tekemässä tiilikaton pesua katolla.

Väriympyrä Oy on erikoistunut tiilikaton pinnoituksiin

Erikoisalaamme ovat tiilikatot

Olemme erikoistuneet tiilikattojen pinnoittamiseen.

Uskomme, että yhteen asiaan keskittyminen tuottaa asiakkaillemme parhaan lopputuloksen. Siksi me teemme tiilikattojen pinnoituksia. Seisomme ylpeästi työmme takana, usko tiilikaton pinnoitukseen on luja.

Yli 700 pinnoitetun tiilikaton ja tyytyväisen asiakkaan kokemuksella voimme sanoa, että asiakkaamme ovat samaa mieltä kanssamme. Palveluketjumme saakin aina alkunsa tuotteestamme kiinnostuneesta asiakkaasta ja hänen tarpeestaan saada tiilikatto taas loistamaan.

Voit kutsua meidät maksuttomalle kartoituskäynnille arvioimaan tiilikattosi kunnon. Autamme mielellämme, jos tiilikattosi kaipaa huoltoa.

TARJOAMME TIILIKATON PINNOITUKSIA SEKÄ KULUTTAJA-ASIAKKAILLE ETTÄ TALOYHTIÖILLE

Varaa maksuton kartoituskäynti ja lopeta
murehtiminen!

Varaa aika soittamalla tai lähetä yhteydenottopyyntö

JUKKA JALOSEN TIILIKATTO SAI UUDEN PINNoitteen

”Jos Väriympyrä pitäisi sijoittaa tohon maajoukkueeseen johonkin, niin kyllä mä laittasin sen ykkössentterin tontille!“

Jääkiekkovalmentaja Jukka Jalosen tiilikatto kaipasi uutta maalipintaa. Väriympyrältä homma kävi nopeasti ja tehokkaasti, pesimme ja pinnoitimme Sari ja Jukka Jalosen tiilikaton kesällä 2020. Katso videolta, mitä leijonakoutsi tuumi tekemästämme työstä!

“Kyllä Väriympyrä teki erittäin laadukkaan työn ja työnjälki on ihan vimosen päälle kondiksessa.” – Jukka Jalonen

Usein kysytyt kysymykset tiilikaton pinnoituksesta

Omakotitaloon tehtävä tiilikaton pinnoitus maksaa keskimäärin 2500-6000€, riippuen katon koosta ja jyrkkyydestä. Voit saada urakan työnosuudesta kotitalousvähennystä jopa 4500€, pariskunnan yhteenlaskettuna maksimivähennyksenä.

Tiilikatto suositellaan pinnoitettavaksi noin 10–15 vuoden välein.

Tiilen pinta kuluu ajan saatossa ja sään armoilla. Kulunut tiilen pinta altistaa kattotiilen kasvustolle ja kosteudelle, jotka rapauttavat tiiltä ja vaikuttavat tiilikatteen vedenpitävyyteen.

Väriympyrän tekemään tiilikaton pinnoitukseen menee omakotitalossa keskimäärin 2-3 päivää.

TIILIKATON HUOLLOT TAKUUTYÖNÄ

Et voisi luovuttaa tiilikattoasi parempiin käsiin - varaa maksuton kartoituskäynti jo tänään!

Mietityttääkö tiilikaton kunto? Huolestuttaako kosteusvauriot? Onko tiilikaton huolto ajankohtainen? Me autamme sinua ja tulemme maksutta kartoittamaan tiilikatteesi kunnon ja jatkotoimenpiteiden tarpeellisuuden.

Varaa maksuton kartoituskäynti alta ja varmistu tiilikattosi kunnosta!